Un gran acte pel ‘no’

Perquè el ‘no’ és una mostra d’afirmació nacional

La concentració d’avui a Barcelona organitzada per la Plataforma pel Dret a Decidir ens ha aplegat a uns cinc mil sobiranistes sota el lema ‘Rebutgem aquest Estatut amb el ‘no" i ha encès la campanya civil contra l’Estafatut.

NO ENS DEIXAREM ENGANYAR. Parlaments d’Hèctor López Bofill, Elisenda Paluzié, Sergi Perelló, Oriol Junqueras i Mònica Sabata ens han donat un bon plec de raons per rebutjar l’estatutet i tornar a engegar un procés negociador. Ha quedat ben clar que de cap de les maneres es pot recolzar un text dissenyat a Madrid per ordre dels interessos de l’economia especulativa, éssent un text que constitueix una hipoteca, fa mal als emprenedors, perjudica als ciutadans, limita els nostres serveis socials i suposa una asfíxia perpètua als treballadors i treballadores del nostre país negant un marc català de relacions laborals.

Una victòria del ‘no’, lluny de suposar cap pèrdua, donaria un toc d’advertència als polítics catalans del "sí-a-tot" per una banda, i per als espanyols per una altra, ja que el poble català no s’empassarà qualsevol cosa.

[@more@]

L’esperit del 18 de febrer és viu i avui els que hi érem i hi som ho hem volgut deixar ben palès, doncs no pensem transigir amb les retallades i l’asfíxia financera del país, perquè sóm una nació i allò que aquest poble decideix s’ha de respectar. La plataforma segueix tenint força dins la societat i prou capacitat organitzativa.

Com era d’esperar, el cobriment informatiu ha estat mínim a telenotícies.com, éssent els mitjans d’internet els que han ofert força més informació (vilaweb, e-notícies, el debat). La sociovergència continua tapant les seves pròpies vergonyes manipulant els mitjans públics, negant la divisió social i netejant-se les mans mentre s’embruten la consciència.

L’acte, una presa de pols per comprovar el ressò social del missatge contrari a l’Estafatut, ha aplegat al voltant de 5.000 persones que cobríem l’espai central de la Plaça Catalunya i part dels laterals sota un sol de justícia però amb bon ànim. Tenint en compte que ha estat una convocatòria rapidíssima a la qual no se li ha dedicat ni l’1% dels mitjans amb els que havia comptat la manifestació nacional del 18 de Febrer, puc dir sense por d’errar que una altra manifestació nacional amb el clar missatge de rebutjar l’estatut tornaria a omplir la Gran Via. I també, no només pel missatge convincent del portaveu de la plataforma ‘Diguem NO’, puc vaticinar també greus problemes perquè guanyi el ‘sí’ o fins i tot una victòria del ‘no’ al proper referèndum.

Cares com en Xirinacs, un home sempre al servei del país i impulsor de mobilitzacions nacionals, i n’Escudé, exdiputat de CiU, s’han deixat veure a l’acte. M’hi he trobat un amic personal i blocaire, l’Albert Ponsa, el president d’ERC del Masnou, l’Oriol Fernàndez, el diputat republicà al Parlament Uriel Beltran, el president de la sectorial de polítiques per a gais i lesbianes d’Esquerra Xavier Verdaguer, el portaveu del Col·lectiu Gai de Barcelona en Ferran Pereda, i dues companyes del Col·lectiu l’Armari, entre d’altres. Un altre cop aquí ha faltat gent que hi hagués volgut ser.

+ entrevista amb Mònica Sabata on explica les raons del ‘no’

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Un gran acte pel ‘no’

 1. Jo vaig anar a la mani del 18-F i aquesta no. Visc fora pero no hi hagues anat. No m’ha agradat gens el seguidisme total d’ERC que ha fet la plataforma. A mi m’agrada la gent amb criteri i tant ERC i la Plataforma s’haurien d’haver pronunciat pel NO des del primer dia.
  Si aquest Estatut ha de durar 25 anys mes, ja podem plegar veles.

 2. És cert, tant la plataforma com ERC s’haurien d’haver posicionat pel NO en quant les possibilitats de reformar-lo haguéssin estat esgotades.

  De tota manera, dins la plataforma hi ha hagut força debat intern -fins fa pocs dies- entre les entitats que en formen part i si bé la decisió d’ERC de decantar-se pel ‘no’ ha tingut una incidència específica, jo potser diria que no ha estat decisòria. Suposo que no és gens fàcil posar d’acord les set-centes entitants que en formen part les quals també han hagut d’encarar un debat intern.

 3. He descobert que ets ex planeta. Això uneix. He fet un post que potser t’interessarà, company.

 4. @ reusenca

  Déu n’hi dó com se les gasta el Sr Lara fent i desfent empreses com si els treballadors no fóssin persones humanes.

  @ Denunciant

  No, jo ja no tinc edat per anar a pintar parets. Potser fa uns anys, amb una mica de rauxa i un parell de cerveses ho hagués volgut fer, no t’ho nego xD

  Ara bé, no puc estar d’acord en fer guixades a les parets de la casa d’algú.

Els comentaris estan tancats.