Esquerra es resitua, Maragall s’espanta

ERC fa pinya de cara a la propera contesa electoral mentre Maragall intenta evitar que la ciutadania el castigui al referèndum

La direcció nacional dels republicans ha sortit reforçada després d’una trobada de Puigcercós amb tots els líders territorials. El partit va quedar decebut en part a causa d’haver apostat en un principi pel ‘nul’ i després la militància forçés el ‘no’.

Maragall, però, ha evidenciat avui en una trobada del Cercle d’Economia la seva evident preocupació davant l’evidència de que ell i el tripartit seran jutjats al referèndum del 18 de juny.

[@more@]

Una seixantena de càrrecs territorials d’Esquerra Republicana han estat citats per Joan Puigcercós per tal d’allunyar les crítiques a la direcció i donar un missatge d’unitat, doncs havent-hi dues conteses electorals -referèndum ara i eleccions a la tardor- el partit no hauria de mostrar divisió (com per contra ja ha passat a CiU, PSC i ICV).

Tot i la no assistència de l’exconseller Carretero (víctima dels totalitaris del ‘sí’ i baluard dels partidaris del ‘no’), es va allunyar tota referència a cap Congrés Nacional (la militància l’hagués demanat si la cúpula no hagués optat pel ‘no’). Es creu que Carretero podria encapçalar un sector d’opinió dins el partit, podent formar un tercer bloc, tot i que alguns càrrecs nacionals han rebaixat força aquest supòsit.

Carod-Rovira ha manifestat avui, en el mateix sentit, que ningú qüestiona el seu lideratge al partit "i que si algú té res a dir, ja ho dirà", perquè "són especulacions", i també respecte a l’actuació de la JEC davant la campanya institucional, ha qualificat aquesta campanya dincompatible amb la neutralitat que ha de tenir un govern". Puigcercós va donar suport explícit a Carod com a candidat a President de la Generalitat.

President preocupat i espantat

Davant un Cercle d’Economia on Jose Manuel Lara (de qui ningú pot dir que és un referent del catalanisme ni del progrés) ha criticat Maragall per la seva manca de lideratge i ha fet una altra crida en favor de la sociovergència, el propi president ha reconegut errors seus i del seu govern però ha instat als ciutadans a no castigar-lo ara (és possible evitar el vot de càstig) i als empresaris a recolzar l’estafatut. El referèndum, diu, "no està per passar comptes a ningú".

Ha criticat, a més, el "doble joc" d’alguns polítics en la negociació de l’Estatut admetent que ha estat perjudicial. Anuncia, a més, que es supera el "periode de turbulències" (no ens queda res!). Ha seguit defensant una reedició del tripartit mentre qui el convidava, en Lara, deia que d’això, res.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.