Possible pau. Treva d’ETA.

No sóc optimista.

Després de l’anunci de la treva d’ETA, presagiat des de fa temps per diversos polítics -Carod inclòs-, m’he pres un temps prudencial per anar observant quins passos pensen prendre els polítics davant la evident oportunitat de gestionar un procés de pau que acabi amb el terrorisme.

Jo no n’espero gran cosa, doncs no es pot esperar que un grup terroriste com és Euskadi Ta Askatasuna, encara prou actiu, deixi les armes a canvi de qualsevol altra cosa que no sigui un referèndum o la cessió de la competència en aquesta matèria als territoris vascos. Això no entra dins els plans de l’estat espanyol, mai acceptaran un "preu polític" per la pau, encara que sigui canviar les bombes per votacions. Només cal veure com ha actuat en ZP amb l’Estatut català primer o després de l’anunci de la treva, reunint a corre-cuita el Pacte Antiterrorista PP-PSOE. A tot això, l’esquerra abertzale no només encara és il·legal sino també li han empresonat el seu líder, Otegi.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.